Pekingské kuře
Suroviny
- 125 g Cibulka jarní
- 775 ml Voda pitná
- 125 ml Omáčka Hoisin
- 1 kávová lžička Slunečnicový olej
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Okurka salátová
- 3 stroužek Česnek
- 1 balení Kuře
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 330.9 mg
- Vláknina 4936.5 mg
- Vitamín A 4936.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme česnek. V pánvi wok rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme česnek a 10 vteřin restujeme. Přilijeme 75 ml vody a přidáme slunečnicový olej, omáčku hoisin, sezamový olej, černou fazolovou omáčku, rýžové víno, cukr, koření pěti vůní, sojovou omáčku a řádně zamícháme, necháme přejít varem, pak teplotu snížíme a 1 minutu povaříme. Hotovou omáčku nalijeme do misky a necháme vystydnout.
-
2
Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
-
3
Větší kuře omyjeme a osušíme. Tři lžíce omáčky vložíme do kuřete a svážeme stehna k sobě. Kuře umístíme na mřížku přes vyšší plech na pečení a celé je potřeme omáčkou.
-
4
Na plech nalijeme 350 ml vody a 45 minut pečeme. Přidáme ještě stejné množství vody a pečeme dalších 45 minut. Při pečení kuře průběžně poléváme šťávou z plechu. Upečené kuře necháme ještě 15 minut uležet, šťávu z vnitřku vylijeme.
-
5
Z kuřete odřízneme křídla a stehna, stehna rozdělíme na paličky a špalíčky. Prsíčka a maso ze špalíčků nakrájíme na plátky a křídla s paličkami rozložíme na servírovací mísu.
-
6
Obložíme jarní cibulkou a salátovou okurkou nakrájenými na kolečka.