Bylinkové dušené kuře
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Bazalka
- 10 g Estragon
- 50 g Tymián čerstvý
- 10 g Kerblík
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- 4 cl Dolin - Vermouth
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 141.9 mg
- Draslík 594.6 mg
- Vláknina 3433.3 mg
- Vitamín A 3433.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
V pekáči rozehřejeme 4 lžíce oleje a vložíme k nim porce kuřete. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme na olej. Přilijeme vermut, bílé víno a drůbeží vývar. Přidáme ještě tymián a 30 minut dusíme. Pak vyjmeme.
-
3
Bylinky, tedy bazalku, estragon, petrželku a kerblík nasekáme nadrobno. Na kostičky nakrájíme rajčata. Bylinky a rajčata vložíme do omáčky a ještě chvíli vaříme, pak přidáme 3 lžíce zakysané smetany a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme přes síto a přelijeme s ní porce kuřete. Podáváme.