Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 81 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 203.6 mg
- Draslík 748.3 mg
- Vláknina 5100.1 mg
- Vitamín A 5100.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.
-
3
Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.