Kuřecí tajin
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 50 g Olivy bez pecky
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 4 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Kuře
- 4 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1106 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 246 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1437.1 mg
- Vláknina 16975.2 mg
- Vitamín A 16975.2 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velký hliněný hrnec vypláchneme vodou. Kuře naporcujeme na cca 16 dílů, stehna rozlomíme. Osolíme a opepříme.
-
2
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nasekáme na nudličky, česnek nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Očistíme cukety, podélně rozpůlíme a pokrájíme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme ze všech stran cca 8 minut dohněda. Poté vložíme do hrnce.
-
4
Česnek a cibuli dáme do pánve a na mírném ohni restujeme cca 10-15 minut za občasného míchání. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme rajčata, nahrubo rozdrcené chilli a ostatní koření. Přidáme olivy a nasolené citrony.
-
5
Zalijeme 1/2 l vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a rozdělíme na maso.
-
6
Hrnec dáme do trouby rozpálené na 225 C a pečeme cca 45 min. Podáváme v hrnci.