Zlaté kuře s mangem a brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 61 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 270.4 mg
- Draslík 743.9 mg
- Vláknina 4918.3 mg
- Vitamín A 4918.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře částečně vykostíme: Položíme prsní stranou dospod, nohy vkloubíme. Na hřbetní straně nařízneme kůži až k páteři. Maso seškrabáváme nožem z kostí po celé délce kuřete postupně na obou stranách.
-
2
V místech, kde se připojují nohy a křídla ke kostře, přeřízneme klouby. Pokračujeme v uvolňování masa kolem hrudního koše, až se nám podaří vyjmout kostru.
-
3
Plátky slaniny zavineme. Potom připravíme nádivku. Mango smícháme s brusinkami, strouhankou a muškátovým květem, hmotu svážeme vejcem. Osolíme a opepříme.
-
4
Kuře položíme neporušenou stranou dolů a dáme do něj polovinu nádivky. Nádivku poklademe závitky slaniny, na ně upravíme zbývající nádivku. Okraje kůže přitáhneme k sobě a kuře svážeme kuchyňským provázkem. Kuře převrátíme, nohy svážeme, křídla založíme dospod. Kuře položíme na pekáč. Z kurkumy, medu a oleje připravíme glazuru a potřeme jí kůži kuřete.
-
5
Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 1,5 hodiny. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, nakrájíme i s nádivkou na plátky a podáváme s vařenou zeleninou.