Zlaté kuře s mangem a brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 60 g Brusinky
  • 120 g Strouhanka
  • 10 g Muškátový květ
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Kurkuma
  • 30 g Med včelí
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Mango
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 270.4 mg
  • Draslík 743.9 mg
  • Vláknina 4918.3 mg
  • Vitamín A 4918.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře částečně vykostíme: Položíme prsní stranou dospod, nohy vkloubíme. Na hřbetní straně nařízneme kůži až k páteři. Maso seškrabáváme nožem z kostí po celé délce kuřete postupně na obou stranách.

  • 2

    V místech, kde se připojují nohy a křídla ke kostře, přeřízneme klouby. Pokračujeme v uvolňování masa kolem hrudního koše, až se nám podaří vyjmout kostru.

  • 3

    Plátky slaniny zavineme. Potom připravíme nádivku. Mango smícháme s brusinkami, strouhankou a muškátovým květem, hmotu svážeme vejcem. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Kuře položíme neporušenou stranou dolů a dáme do něj polovinu nádivky. Nádivku poklademe závitky slaniny, na ně upravíme zbývající nádivku. Okraje kůže přitáhneme k sobě a kuře svážeme kuchyňským provázkem. Kuře převrátíme, nohy svážeme, křídla založíme dospod. Kuře položíme na pekáč. Z kurkumy, medu a oleje připravíme glazuru a potřeme jí kůži kuřete.

  • 5

    Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 1,5 hodiny. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, nakrájíme i s nádivkou na plátky a podáváme s vařenou zeleninou.

Komentáře k receptu