Kuřecí džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko - podmáslí
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1089 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 564.1 mg
  • Draslík 922 mg
  • Vláknina 943.5 mg
  • Vitamín A 943.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Když má růžovou barvu, přidáme omyté naporcované kuře a restujeme ještě spolu s cibulí.

  • 2

    K masu přidáme sůl, rajčatový protlak, sladkou papriku, a kuřecí vývar z kostí. Vše promícháme a pod pokličkou dusíme do měkka.

  • 3

    Porce kuřete dáme do ohnivzdorných misek i s omáčkou.

  • 4

    V kysaném mléce si rozmícháme vajíčka, osolíme a rozlijeme do každé misky, které dáme do dobře vyhřáté trouby zapéct.

  • 5

  • 6

Komentáře k receptu