Kuře na calvadosu
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 ks Kuře
- 4 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 cl Calvados
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1122 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 71 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 321.9 mg
- Draslík 1271.6 mg
- Vláknina 7816.6 mg
- Vitamín A 7816.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme a potřeme směsí soli a koření. Porce lehce obalíme v mouce a po všech stranách opečeme na oleji. Podlijeme vývarem a calvadosem a ve vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka.
-
2
Potom k masu přidáme oloupaná, rozpůlená jablka zbavená jádřinců a dodusíme.
-
3
Měkké kuře upravíme na talíře, obložíme podušenými jablky a podlijeme šťávou.
-
4
Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovou kaší.