Kuře Marianne
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Žampiony čerstvé
- 20 g Olej stolní
- 30 g Pažitka
- 50 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno bílé
- 0.25 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1142 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 71 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 321.6 mg
- Draslík 1051.7 mg
- Vláknina 2076.3 mg
- Vitamín A 2076.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře nakrájíme na kousky a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku, pažitku a česnek. Vše zaprášíme moukou a v kastrole natřásáme, aby se šťáva s moukou promíchala. Nakonec přilijeme bílé víno a necháme zvolna dusit pod pokličkou asi 1 hodinu.
-
2
Potom přidáme nakrájené žampiony, rajčatový protlak, vývar a dusíme ještě 30 minut.
-
3
Podáváme s bagetou nebo s opečenou bramborovou kaší.