Kuře Marianne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Olej stolní
  • 30 g Pažitka
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1142 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 321.6 mg
  • Draslík 1051.7 mg
  • Vláknina 2076.3 mg
  • Vitamín A 2076.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře nakrájíme na kousky a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku, pažitku a česnek. Vše zaprášíme moukou a v kastrole natřásáme, aby se šťáva s moukou promíchala. Nakonec přilijeme bílé víno a necháme zvolna dusit pod pokličkou asi 1 hodinu.

  • 2

    Potom přidáme nakrájené žampiony, rajčatový protlak, vývar a dusíme ještě 30 minut.

  • 3

    Podáváme s bagetou nebo s opečenou bramborovou kaší.

Komentáře k receptu