Kuřecí jatýrka na thajský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Játra kuřecí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 12 ks Máta
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 258.8 mg
  • Draslík 1289.6 mg
  • Vláknina 270.9 mg
  • Vitamín A 270.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálený olej dáme nakrájená jatýrka a asi čtyři munuty je restujeme na mírném ohni.Přidáme nakrájenou šalotku a nakrájený česnek.Asi dvě minuty restujeme.

  • 2

    Přidáme rybí omáčku,praženou mletou rýži,cukr,voňatku nadrobno nakrájenou,limetkovou šťávu a nakrájený koriandr.Promícháme a pánev odstavíme.

  • 3

    Na talíři pokrm ozdobíme mátovými lístky.

Komentáře k receptu