Drůbeží masová směs na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 ks Pórek
  • 1 hrst Arašídy
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 1211.4 mg
  • Vláknina 12111.8 mg
  • Vitamín A 12111.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená krůtí a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Očištěný pórek s a 1/4 hlávky bílého zelí pokrájená na tenké proužky. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme též na proužky.

  • 2

    V rozehřátém woku si rozpálíme olej. Za stálého míchání orestujeme pokrájené maso, houby, restujeme vše 2 minuty, pak přímícháme pórek, zelí, oloupané burské oříšky, Směs restujeme další 2 minuty, ochutíme ji sójovou omáčkou, worcesterovou omáčkou a pepřem. Znovu vše promícháme a restujeme za další 2-4 minuty, až bude vše měkké. Čínskou masovou směs podáváme hned teplou.

Komentáře k receptu