Drůbeží masová směs na čínský způsob
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Hlíva ústřičná
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 ks Pórek
- 1 hrst Arašídy
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 16 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 1211.4 mg
- Vláknina 12111.8 mg
- Vitamín A 12111.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená krůtí a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Očištěný pórek s a 1/4 hlávky bílého zelí pokrájená na tenké proužky. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme též na proužky.
-
2
V rozehřátém woku si rozpálíme olej. Za stálého míchání orestujeme pokrájené maso, houby, restujeme vše 2 minuty, pak přímícháme pórek, zelí, oloupané burské oříšky, Směs restujeme další 2 minuty, ochutíme ji sójovou omáčkou, worcesterovou omáčkou a pepřem. Znovu vše promícháme a restujeme za další 2-4 minuty, až bude vše měkké. Čínskou masovou směs podáváme hned teplou.