Krůtí rolky a kořeněné brambory II
Suroviny
- 350 g Brambory
- 300 g Krůtí prsa
- 50 g Slanina anglická
- 75 g Sýr Gorgonzola
- 75 g šunka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 20 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 745.2 mg
- Vláknina 9005.5 mg
- Vitamín A 9005.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory neloupeme, jen je pořádně umyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, promícháme s olejem a kurkumou a pečeme 40 minut na 200 °C.
-
2
Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme. Poklademe plátky slaniny nasekanou chilli papričkou a rozdrobenou gorgonzolou. Zarolujeme, omotáme parmskou šunkou a svážeme provázkem.
-
3
Pečeme 20 minut přikryté, 5 minut odkryté (pečeme zároveň s bramborami).