Plněné krůtí řízky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 130 g Šunka uzená
  • 130 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Voda pitná
  • 5.5 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 448.4 mg
  • Draslík 566.7 mg
  • Vláknina 3343.1 mg
  • Vitamín A 3343.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  • 2

    Na maso položíme plátek šunky, plátek sýra a půlku vejce. Rohy mas spojíme ve středu a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova.

  • 3

    Ze závitků odstraníme jehly, závitky nařízneme do růžice a podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu