Tuňákové krůtí nudličky
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 180 g Tuňák v oleji
- 50 g Petržel - nať
- 150 g Hrachové lusky
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 125 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Kapary
- 1 ks Cibule
- 3 ks Sardelové řezy
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1570 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 159.3 mg
- Draslík 906.4 mg
- Vláknina 3929.5 mg
- Vitamín A 3929.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.
-
2
Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.
-
3
Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
-
4
Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.