Plněné krůtí rolády
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 886.6 mg
- Vláknina 4840 mg
- Vitamín A 4840 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jádřinců, omyjeme a najemno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
-
2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, potřeme horčicí a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa dáme nakrájenou papriku, cibuli a šunku, maso stočíme a zajistíme párátky proti rozbalení. Část papriky a cibule by nám měla zbýt.
-
3
Rolády vložíme do zapékací mísy, přidáme k nim zbylou papriku, cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olej, přilijeme pivo s trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. V průběhu pečení rolády občas přelijeme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je a dáme na talíře. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a zahustíme. Pak jím přelijeme krůtí rolády a podáváme.