Plněné krůtí rolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 886.6 mg
  • Vláknina 4840 mg
  • Vitamín A 4840 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jádřinců, omyjeme a najemno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, potřeme horčicí a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa dáme nakrájenou papriku, cibuli a šunku, maso stočíme a zajistíme párátky proti rozbalení. Část papriky a cibule by nám měla zbýt.

  • 3

    Rolády vložíme do zapékací mísy, přidáme k nim zbylou papriku, cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olej, přilijeme pivo s trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. V průběhu pečení rolády občas přelijeme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je a dáme na talíře. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a zahustíme. Pak jím přelijeme krůtí rolády a podáváme.

Komentáře k receptu