Moravské krůtí medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 252.7 mg
- Draslík 591.8 mg
- Vláknina 52.8 mg
- Vitamín A 52.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na menší plátky, které naklepeme, potřeme olejem, pokapeme citronovu šťávou, opepříme a osolíme. Medailonky pak obalíme postupně v mouce a vejcích rozšlehaných s pivem.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.