Žampiónová omáčka s krůtími řízky
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 50 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 400 g Žampiony čerstvé
- 200 g Cibule červená
- 50 g Omáčka bešamelová
- 10 g Protlak rajčatový
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Voda pitná
- 20 ml Olej sezamový
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 24 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 862.5 mg
- Vláknina 5735 mg
- Vitamín A 5735 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a osušíme. Okořeníme solí a pepřem. Na každou porci položíme plátek slaniny, potřeme jej rajským protlakem a posypeme petrželkou. Řízky přeložíme na polovinu a upevníme párátky. Maso opečeme na horkém oleji z obou stran a vyjmeme.
-
2
Cibuli nakrájíme na jemné proužky, česnek jemně nasekáme a opražíme na oleji z pečení. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k cibuli a krátce podusíme. Přilijeme víno a stejné množství vody a prudce vaříme 5 minut. Vmícháme bešamelovou omáčku a necháme ještě několik minut vařit.