Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině
Suroviny
- 600 g Brambory
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 ml Vývar drůbeží
- 125 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 1.2 kg Krůtí stehna
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 28 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 229.3 mg
- Draslík 1831.3 mg
- Vláknina 12548.2 mg
- Vitamín A 12548.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky, (červenou, zelenou a žlutou), rozkrojíme, zbavíme semen i stopek, nakrájíme na proužky, oloupané brambory a velkou oloupanou cibuli na kostičky. Deset jalovcových kuliček ve hmoždíři nadrtíme, nasekáme čerstvou majoránku.
-
2
V zapékací míse na střední teplotu rozehřejeme olej, vložíme krůtí paličky s jalovcem a maso opečeme ze všech stran do zlatohněda. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme majoránku, papriky, brambory s konzervovanými krájenými rajčaty, zalijeme vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.
-
3
Pečeme odkryté 100 minut. Asi 10 minut před dopečením vyndáme maso, směs v zapékací míse zalijeme zakysanou smetanou. Maso poté vrátíme zpět a vše ještě zapečeme.
-
4
Hotové paličky naporcujeme, pokrm rozdělíme na talíře. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.