Kološvárské krůtí stehno
Suroviny
- 700 g Zelí kysané
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Sádlo škvařené
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 16 plátek Knedlík houskový
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Krůtí stehna
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 64 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 1196.8 mg
- Vláknina 10956.5 mg
- Vitamín A 10956.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme.
-
2
Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů.
-
3
V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme.
-
4
Podáváme s houskovým knedlíkem.