Krůtí řízky smažené v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kg Brambory
- 0.41 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 191.3 mg
- Draslík 1106.7 mg
- Vláknina 6499.8 mg
- Vitamín A 6499.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Pak je smícháme s pivem, vajíčkem, prolisovaným česnekem a moukou, přidáme provensálské koření, opepříme a osolíme a vytvoříme hladké těstíčko.
-
2
Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v připraveném bramborovém těstíčku.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran osmažíme dozlatova.