Dort s nutelovým krémem
Suroviny
- 1 ks Mléko plnotučné
- 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Voda pitná
- 1 ks Cukr krupice
- 1 ks Mouka polohrubá
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Olej rostlinný
- 1 ks Nutella
- 1 ks Kakao
- 1 ks Máslo jihočeské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9647 kcal
- Sacharidy 1018 g
- Tuky 606 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 1015 g
- Cholesterol 232.7 mg
- Draslík 1189.9 mg
- Vláknina 53564 mg
- Vitamín A 53564 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 46.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakaem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí, pak necháme vychladnout, pak pokapeme likérem nebo rumem.
-
2
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který pod fólií (aby se neudělal škraloup) necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme vychladlý pudink a Nutelu. Množství Nutely přizpůsobíme její sladkosti a naší chuti. Hotovým krémem potřeme korpus, na který ještě naneseme ušlehanou smetanu, uhladíme a dáme vychladit a proležet.