Krůtí řízky se sušenou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Šunka parmská
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Krůtí maso
  • 75 ml Víno bílé
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 324.7 mg
  • Vláknina 103.8 mg
  • Vitamín A 103.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme.

  • 2

    Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso.

  • 3

    Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem.

  • 4

    Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra.

Komentáře k receptu