Rýžové nudle na ostrý způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 1442.9 mg
- Vláknina 31982 mg
- Vitamín A 31982 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vsypeme nudle, přelijeme horkou vodou, necháme je 15 minut zalité, než nabobtnají.
-
2
Opláchneme chilli papričky, potom je osušíme, odstraníme semínka a pokrájíme na kroužky, široké přibližně 3 milimetry. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kroužky, široké asi 1 centimetr. Omytá krůtí prsa rozkrájíme na kousky o rozměrech cca 1 x 2 centimetry a o šířce 1 centimetr. Kešu oříšky nasekáme na drobné kousky.
-
3
Do woku vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kešu oříšky, které opékáme, dokud nezhnědnou. Pak přisypeme chilli papričky a pórek, následně ještě 3 minuty restujeme. Opečenou zeleninu odsuneme na kraj woku, na střed vložíme pokrájené kousky krůtího masa. Potom maso smícháme s opečeným pórkem.
-
4
Do pánve přidáme nudle, které jsme předtím scedili, zakápneme rybí omáčkou i sójovou omáčkou a restujeme další minutu. Stále mícháme.
-
5
Nakonec omyjeme bazalku, nakrájíme ji na kousky a posypeme hotový pokrm před podáváním na stůl.