Krůtí plátek dušený s rajčaty a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Krůtí maso
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 20 g Olej rostlinný
  • 60 g Cibule
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 540.2 mg
  • Vláknina 3188 mg
  • Vitamín A 3188 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na plátky a rajčata na čtvrtky. Petrželovou nať drobně posekáme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené plátky krůty, žampiony, rajčata a orestujeme. Poté zalijeme vodou a dáme péci do trouby předehřáté na 200 °C.

  • 2

    Hotové maso servírujeme posypané petrželovou natí s vařenými brambory.

Komentáře k receptu