Zapečené krůtí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Šalvěj čerstvá
  • 100 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Kapary
  • 1 kg Krůtí maso
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 788.9 mg
  • Vláknina 1275 mg
  • Vitamín A 1275 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso lehce naklepeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Maso osolíme a opepříme.

  • 3

    Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme.

  • 4

    Maso přendáme do pekáče a podlijeme červeným vínem.

  • 5

    Před pečením maso poklademe šalvějí, bazalkou, pokapeme kapary, nezapomeneme posypat sýrem.

  • 6

    Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 180 °C.

Komentáře k receptu