Krůtí řízky s višňovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí maso
  • 400 g Višně
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 651.5 mg
  • Vláknina 3239.8 mg
  • Vitamín A 3239.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 4

    Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.

  • 5

    Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.

  • 6

    Řízky podáváme s višňovou omáčkou.

Komentáře k receptu