Krůtí srdíčka v marsale
Suroviny
- 100 g Víno Marsala
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Krůtí maso
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 790.2 mg
- Vláknina 1165.8 mg
- Vitamín A 1165.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme srdíčka a opékáme asi 2 minuty, až lehce zhnědnou. Pak přidáme cibuli na kostičky a po dalších dvou minutách protlak. Vše zalijeme marsalou, zakryjeme a vaříme mírným varem 7–8 minut. Osolíme a opepříme.
-
3
Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a dvě minuty před ukončením varu ji vmícháme do pokrmu. Přidáme nasekanou petrželku, upravíme na talíře a ihned podáváme.