Krůtí srdíčka v marsale

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Víno Marsala
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Krůtí maso
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 790.2 mg
  • Vláknina 1165.8 mg
  • Vitamín A 1165.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme srdíčka a opékáme asi 2 minuty, až lehce zhnědnou. Pak přidáme cibuli na kostičky a po dalších dvou minutách protlak. Vše zalijeme marsalou, zakryjeme a vaříme mírným varem 7–8 minut. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky a dvě minuty před ukončením varu ji vmícháme do pokrmu. Přidáme nasekanou petrželku, upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu