Milánské krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 1003.5 mg
- Vláknina 6900.8 mg
- Vitamín A 6900.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.
-
3
Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
-
4
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.
-
5
Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.