Krůtí kebaby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 840.5 mg
- Vláknina 3938.3 mg
- Vitamín A 3938.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso.
-
2
Promícháme, aby se maso obalilo a dáme přes noc do lednice.
-
3
Slaninu překrojíme a některé kousky masa slaninou obalíme. Slaninu, zabalené maso a celé šalvějové listy střídavě napichujeme na jehly.
-
4
Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Podléváme marinádou. Před podáváním polijeme kebaby zbytkem marinády a odkapanou šťávou. Podáváme s rýží nebo salátem.