Krůtí kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Krůtí maso
  • 120 g Anglická slanina
  • 2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 840.5 mg
  • Vláknina 3938.3 mg
  • Vitamín A 3938.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso.

  • 2

    Promícháme, aby se maso obalilo a dáme přes noc do lednice.

  • 3

    Slaninu překrojíme a některé kousky masa slaninou obalíme. Slaninu, zabalené maso a celé šalvějové listy střídavě napichujeme na jehly.

  • 4

    Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Podléváme marinádou. Před podáváním polijeme kebaby zbytkem marinády a odkapanou šťávou. Podáváme s rýží nebo salátem.

Komentáře k receptu