Květákový koláč s krůtí šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Listové těsto
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 g Šunka krůtí
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 312.3 mg
  • Draslík 751.1 mg
  • Vláknina 9271.7 mg
  • Vitamín A 9271.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou růžičku obalíme plátkem šunky.

  • 2

    Kulatou zapékací mísu vypláchneme vodou a vyložíme rozváleným těstem. Okraje těsta zdvihneme. Na dno urovnáme růžičky květáku a posypeme je nasekanou petrželkou.

  • 3

    Vejce rozšleháme s vínem, smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směs nalijeme na koláč a povrch pokryjeme vločkami másla.

  • 4

    Pečeme asi 45 minut v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu