Kuřecí po thajsku
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 400 ml Mléko kokosové
- 3 kávová lžička Kari pasta
- 15 ks Rajčata Cherry
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 hrst Bambusové výhonky
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 82.7 mg
- Draslík 1127 mg
- Vláknina 4507 mg
- Vitamín A 4507 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibulku na půlkolečka osmahneme ve vyšší pánvi, po třech minutách přidáme kari pastu a kůru z omyté limetky a ještě minutu smažíme.
-
2
Přidáme nakrájené maso, které necháme zatáhnout.
-
3
Přisypeme cukr, rybí omáčku a zalijeme kokosovým mlékem a vaříme bez pokličky.
-
4
Po pěti minutách přidáme bambusové výhonky a po dalších pěti minutách na půlky nakrájená rajčátka.
-
5
Příliš nemícháme, vaříme krátce, aby si rajčátka udržela tvar. Dle potřeby dochutíme.