Domácí nanuky a zmrzlina

Publikováno: 27.04.2020
Jedním z nejchutnějších druhů dezertů je zmrzlina. K tomu, starověcí Číňané používali prostý sníh a led. Pak začali přidávat citrusovou šťávu. Postupem času složení zmrzliny začalo obsahovat mléko, smetanu, vanilku a čokoládu. Nyní známe celou řadu příchutí pro domácí zmrzlinu: vanilka, smetana, čokoláda, ovocná zmrzlina. Druhým typem je dezert s ovocnou šťávou nebo ovocem, zmrazený ve speciálních formách s hůlkou. Nanuky lze zakoupit v každém obchodě i vytvořit si vlastní. Příprava této pochoutky netrvá moc času a peněz a potěší celou rodinu.


Nanuky a jejich výhody


V létě, zejména když je horko a chcete něco chlazeného je nanuk nejoblíbenější řešení. Jeho kalorie nejsou tak vysoké ve srovnání s jinými druhy zmrzliny. Zásadní význam má však vitamínová hodnota lahůdek připravených doma. Dezert podáváme jako samostatný produkt a jako doplněk pro koktejly. Složení nanuku vyrobeného doma, je zcela odlišné od těch z obchodu. Chybí zde množství stabilizátorů, zahušťovadel a pigmentů, které používají výrobci. Používáme čerstvé ovoce. Pokud pochopíte rozdíl, jedině domácí nanuky budou jednou z tradic vaší rodiny, kteří jsou ochotni ji ocenit. Neexistují žádná omezení pro přípravu domácích nanuků. Pouze představivost a tvořivost pomáhají vytvářet nejrůznější druhy. Stačí k tomu jen mít patřičné formy na nanuky.


 

Formu a další pomůcky můžete zakoupit v eshopu ozdobdort.cz


Výroba domácích nanuků obsahuje tradiční kroky a suroviny, ke kterým lidé tíhnou stále více. Místo náhražek se používá smetana a ovoce. Výroba nanuků není v domácích podmínkách příliš rozšířená, přesto je velmi populární. Příprava je velmi jednoduchá.



Vyrobte si domácí nanuky


Tvar, barva a chuť přísad se mohou měnit podle toho, jaké používáte formy na nanuky. Doma vyrobené domácí nanuky můžou být jednobarevné i více barevné. Záleží na množství a použití šťávy nebo pyré. Ovoce a bobule, které byly předtím důkladně omyty a důkladně vysušeny bezprostředně před použitím. Je považován za velmi chutnou zmrzlinu vyrobenou ze šťávy s vysokou koncentrací buničiny. Domácí ovocná zmrzlina může obsahovat želatinu nebo škrob. Zmrazený led, vyrobený ručně můžete tvarovat ve zmrzlinových miskách, speciálních formách nebo nádobách pro mražení, v jogurtových nádobách v obyčejných plastových kelímcích, do kterých můžete vložit tyčinky nebo lžíci. Led na tyčce krásný vláknitý zmrazíte a postupně naléváte, počínaje první vrstvou. Můžete nalít vrstvy různé tloušťky. Dlouho uložený led v mrazáku je nežádoucí, protože je příliš ztuhlý. Tato pochoutka se připravuje bezprostředně před použitím. Snadno můžete vyjmout hotový nanuk ze silikonové formy na nanuky.


Zkuste do smetany či k ovoci přidat oříšky, bylinky, například levanduli, koriandr, čokoládové hoblinky či celé ovoce. Používat můžete také různé posypy a polevy. 


 


Náš tip: Čerstvou mátu, vodu s dávkou limetkové šťávy a trochu třtinového cukru proměníte ve virgin mojito nanuky.



Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty