Ryba pečená na sardeli

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Treska aljašská
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 1168.2 mg
  • Vláknina 2363 mg
  • Vitamín A 2363 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryby odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme máslo, rybu na něj vložíme a během pečení ji často potíráme máslem utřeným se sardelemi.

Komentáře k receptu