Ryba pečená na sardeli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1197 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123.6 mg
- Draslík 1168.2 mg
- Vláknina 2363 mg
- Vitamín A 2363 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ryby odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
-
3
V pekáči rozehřejeme máslo, rybu na něj vložíme a během pečení ji často potíráme máslem utřeným se sardelemi.