Plněný husí krk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 97137 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 371.7 mg
- Draslík 491.7 mg
- Vláknina 5406.9 mg
- Vitamín A 5406.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra spolu s masem a namočenou vymačkanou žemlí dvakrát umeleme. Okořeníme, osolíme, přidáme ušlehaná vejce do pěny a na kostičky nakrájenou slaninu.
-
2
Kůži z husího krku zašijeme na dolním konci, naplníme směsí a zašijeme na druhém konci. Dáme vařit do osolené vody zhruba na hodinu.
-
3
Plněný husí krk podáváme druhý den studený nakrájený na plátky.