Kuře se sardelovou polevou ( studený pokrm )

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Hořčice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3333 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 325 g
  • Sodík 98818 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 531.4 mg
  • Draslík 1114.9 mg
  • Vláknina 5366.5 mg
  • Vitamín A 5366.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 25.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozporcujeme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou do roviny a osolíme. Vaříme zhruba půl hodiny, přidáme zeleninu s cibulí.

  • 2

    Jakmile je kuře měkké, vyjmeme ho z vývaru a necháme okapat. Vývar odpaříme na menší množství a necháme jej vychladnout.

  • 3

    Vejce uvaříme na tvrdo, žloutky ustrouháme do mísy, přidáme jeden žloutek syrový, trochu hořčice a dle potřeby olej. Na závěr vmícháme vykostěné a jemně nasekané sardele. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji procezeným vývarem. Na závěr omáčku ochutíme citrónovou šťávou.

  • 4

    Kuře vykostíme, maso urovnáme na mísu, zalijeme hustou omáčkou a posypeme nasekanými kapary a vařenými bílky.

  • 5

    Jako přílohu podáváme bílé pečivo.

Komentáře k receptu