Kalmary se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kalamáry
  • 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 100 g Kaštany jedlé
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Česnek sušený
  • 1 špetka Cibule sušená
  • 1.4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 510 mg
  • Vláknina 2131.5 mg
  • Vitamín A 2131.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninovu směs necháme rozmrazit, palmová srdíčka, kaštany a bambusové výhonky dáme okapat na síto a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme veškerou zeleninu a za stálého míchání cca 4-5min orestujeme. Přidáme koření, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Poté přidáme omyté a osušené kalmary a za stálého míchání opékáme další 3-4min.

  • 4

    Koriandr omyjeme, necháme okapat a otrháme lístky.

  • 5

    Pokrm podáváme teplý, dozdobený lístky koriandru.

Komentáře k receptu