Kuře pečené na způsob bažanta

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Jalovec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1295 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 97528 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 350.3 mg
  • Draslík 1567.5 mg
  • Vláknina 27360.8 mg
  • Vitamín A 27360.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. Stehna převážeme motouzem a křidélka zaklesneme nazad. Do dutiny břišní vložíme po jednom zrnku od každého koření.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme drobně, rozškvaříme, přidáme máslo, v tuku osmahneme nakrájenou cibuli a opečeme připravené kuře. Zpočátku prsíčky ke dnu. Později kuře obrátíme, přidáme k němu druhou polovinu koření, mírně je podlijeme a za častého přelévání šťávou pečeme do měkka.

  • 3

    Šťávu můžeme ponechat přírodní anebo ji zahustíme máslem smíchaným se lžičkou hladké mouky a mírně povaříme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompoty.

Komentáře k receptu