Tagliatelle ve smetanové omáčce s mušlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Zázvor celý
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 200 g Mušle v nálevu
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 41.4 mg
  • Draslík 341.4 mg
  • Vláknina 8668.4 mg
  • Vitamín A 8668.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky oloupaného zázvoru opečeme na oleji, přidáme nakrájený česnek, šalotku a scezené mušle. Vše lehce osmahneme, zalijeme smetanou a přidáme čerstvou bazalku a pažitku.

  • 2

    Dochutíme solí a bílým pepřem, lehce povaříme, přidáme těstoviny uvařené v dostatečném množství osolené vody a promícháme.

Komentáře k receptu