Donova paella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Rýže loupaná
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Mořské plody mix
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Ančovičky konzervované
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 59.7 mg
  • Draslík 563.2 mg
  • Vláknina 7223.2 mg
  • Vitamín A 7223.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí vývar se šafránem přivedeme k varu a odstavíme.

  • 2

    Olej rozpálíme ve velké pánvi, osmahneme kuřecí plátky dozlatova, vyndáme z pánve a rozřízneme podélně na tři kusy.

  • 3

    Ve stejné pánvi osmahneme česnek a papriku, dokud nezměknou. Přidáme omytou rýži a 4 minuty vaříme.

  • 4

    Zalijeme horkým vývarem se šafránem.

  • 5

    Když začne rýže bublat, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme.

  • 6

    Poté ozdobíme rýží kuřetem, ančovičkami, rajčaty a hrachovými lusky a posypeme mořskými plody. Mořské plody se musí vařit společně s rýží, dodají správnou chuť.

  • 7

    Jeli třeba, přilijeme vývar. Přiklopíme a vaříme 25 minut, dokud není rýže měkká.

Komentáře k receptu