Paštika z vepřového masa a husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso libové
  • 250 g Játra husí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 20 dkg Anglická slanina
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 99.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 640.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra a maso umeleme na velmi jemno.

  • 2

    Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny.

  • 3

    Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout.

  • 4

    Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu