Celer se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 5589.8 mg
  • Vitamín A 5589.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Potom jej rozložíme do vymaštěné zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Uchováme v teple.

  • 2

    Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce smetany a přilijeme trochu odvaru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Omáčku nalijeme na celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu.

Komentáře k receptu