Pomazánka z husích jater s mandlemi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 100 ml Husí sádlo
  • 1 ks Játra husí
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 565 mg
  • Draslík 454.4 mg
  • Vláknina 8083.5 mg
  • Vitamín A 8083.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 9.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím sádlem tak, aby byla celá ponořená.

  • 2

    Pomalu dusíme doměkka.

  • 3

    Studenou pomazánku mažeme na chléb.

Komentáře k receptu