Vývar s petrželovým kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Zelenina kořenová
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 250 g Hovězí maso přední
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 166.1 mg
  • Draslík 317.5 mg
  • Vláknina 4037 mg
  • Vitamín A 4037 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do hrnce s vodou a solí. Zvolna vaříme a sbíráme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Poté vývar scedíme.

  • 2

    Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme mléko, vejce, najemno nasekanou petrželku, špetku soli, olej a mouku.

  • 3

    Přes cedník prolisujeme do vroucí osolené vody. Krátce povaříme a kapání přidáme do vývaru.

Komentáře k receptu