Vepřová pečeně na sardelích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Vepřová pečeně
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1495 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 210.7 mg
  • Draslík 909.6 mg
  • Vláknina 3611 mg
  • Vitamín A 3611 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné sardele utřeme s máslem, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme v paprice.

  • 2

    Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky obalené slaniny, potřeme sardelovou pastou.

  • 3

    Očištěnou cibuli nakrájíme, dáme na pekáč, vložíme na ni připravené maso a pečeme. Z počátku bez podlévání, později podlijeme a dopečeme do měkka.

  • 4

    Jakmile maso je měkké, vyndáme ho, šťávu přelijeme do smetany rozmíchané v hrnku s moukou a povaříme za stálého míchání. Citrónovou šťávou hotovou omáčku zakapeme.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu