Gribiche

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Olej slunečnicový
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 181.4 mg
  • Vláknina 371.8 mg
  • Vitamín A 371.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 15.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme žloutek, ocet a sůl.

  • 2

    Za stálého šlehání přilíváme oleje.

  • 3

    Přidáme hořčici, sůl a pepř, dle chuti.

  • 4

    Do vyšlehané majonézy přidáme nasekané vejce, kapary, šalotku, pažitku a citrónovou šťávu.

Komentáře k receptu