Sekaná z telecího kořínku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Telecí plíce
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 97274 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 465.1 mg
  • Draslík 1188.9 mg
  • Vláknina 18476 mg
  • Vitamín A 18476 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořínek dobře omyjeme, odstraníme jícen a chřtán a v osolené vodě se zeleninou a půlkou cibule uvaříme do měkka. Uvařený kořínek z vody vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a umeleme spolu se syrovým vepřovým masem.

  • 2

    K namletému masu přisypeme strouhanou housku pokapanou trochou vývaru, druhou půlku nakrájené a na tuku osmahnuté cibule. Poté přidáme rozšlehaná vejce, česnek utřený se solí, okořeníme a vše řádně rozmícháme.

  • 3

    Pekáč dobře vymastíme sádlem, vysypeme strouhanou houskou a sekanou dáme do pekáče. Sekanou pečeme zhruba 1 hodinu.

  • 4

    Jako přílohu podáme brambory nebo chléb a saláty.

Komentáře k receptu