Atkančaj, kirgizský slaný čaj s mlékem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Čaj černý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 53.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z půl litru vody a vrchovaté lžičky čaje uvaříme silný čaj. Scezený čaj osolíme, potom dolijeme mlékem, přidáme máslo a zakysanou smetanu a dobře promícháme.

  • 2

    Směs pak necháme přejít varem, rozlijeme do sklenic a horký podáváme se slaným pečivem.

Komentáře k receptu