Jitrnicová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 177.1 mg
- Vláknina 1736.1 mg
- Vitamín A 1736.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy přebereme, opláchneme a uvaříme do poloměkka. Potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na kroupy nalijeme přes cedník syrovou vepřovou krev, rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru.
-
3
Nakonec přidáme česnek utřený se solí, rozdrcenou majoránku, jemně nakrájenou a na sádle osmaženou cibuli (i s výpekem), mleté nové koření a pepř.
-
4
Polévku asi 30 minut zvolna vaříme.
-
5
Do hotové polévky přidáme polévkové koření a povaříme.