Žemle se sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 230 g Mouka chlebová
  • 4 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 25 g Tuk
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 65.4 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 1397.5 mg
  • Vitamín A 1397.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme kynout přibližně hodinu a půl. Sušená rajčata namočíme, dáme okapat, rozkrájíme nadrobno, zapracujeme do těsta a ještě dvě minuty důkladně hněteme. Vytvarujeme osm žemlí, vyskládáme je na vymaštěný plech, potřeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230°C asi 15 minut do zlatova.

  • 2

    Před podáváním necháme žemle vychladnout.

Komentáře k receptu