Cibule plněné mletým masem
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 150 g Vepřové maso mleté
- 150 g Hovězí maso mleté
- 100 g Rýže předvařená (parboiled)
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 12 ks Cibule
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 29 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 137.2 mg
- Draslík 791.1 mg
- Vláknina 11471.8 mg
- Vitamín A 11471.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme.
-
2
Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny.