Olivová tapenáda s ančovičkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 100 g Olivy černé
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1764 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 119.7 mg
  • Vláknina 4734.8 mg
  • Vitamín A 4734.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru nasypeme ančovičky včetně nálevu, vypeckované olivy, okurku a limetkovou šťávu. Česnek oloupeme a přidáme ke zbytku surovin. Vše rozmixujeme do hladka, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, necháme 15 minut odležet v ledničce.

Komentáře k receptu